Home

Zeer goede eerste voorronde wedstrijd turnseizoen

Afgelopen zaterdag was een spannende dag voor de jonge selectiemeisjes van turn- en gymnastiekverenging Virto. Zij hadden in sporthal de Willestee in Wilnis namelijk hun eerste turnwedstrijd van het seizoen.

In alle vroege ochtend mochten Lisette Broekhuizen,, Anna-Marijn Geverink en Deborah Zuilhof hun oefeningen aan de jury laten zien. Voor Lisette was het de eerste selectie-wedstrijd, extra spannend dus. Deborah liet vooral een hele mooie brugoefening zien. Anna-Marijn turnde erg sterk en won met haar 6e plaats dan ook een medaille.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst van niveau 10-pupil 2.

In de derde ronde waren aan de ene kant van de zaal Merlinde de Bie, Julia van Drie, Tess van de Loo, Lisa van de Meij en Lynn Mondeel aan de beurt en aan de andere kant van de zaal Nathalie Langelaar. Samantha Timmerman moest het helaas af laten weten vanwege een blessure. De jonge meiden turnde de nieuwe D2-oefenstof, voor iedereen nieuw dit seizoen. Merlinde eindigde het hoogste van de Virto-meiden. Nathalie turnde aan de andere kant van de zaal een ijzersterke wedstrijd en won dan ook met een verschil van meer dan 2 punten de gouden medaille. Top prestatie als je bedenkt dat het ook haar eerste selectie-wedstrijd was.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst van niveau D2-instap.
Klik hier voor de volledige uitslagenlijst van niveau 10-pupil 1.

De vierde ronde kwamen de allerjongste selectie-meisjes Lot van de Broek, Esmee Coerse en Laura Dons in actie, zij zijn allemaal nog maar 7 jaar oud. Zij lieten een mooie wedstrijd zien. Lot en Esmee waren erg sterk op brug, Laura haar sprong werd erg hoog gewaardeerd. In de andere baan zou eigenlijk Kaylee Coerdes turnen, maar zij was helaas geveld door de griep.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst van niveau D2-pre-instap.

In de vijfde ronde was het de beurt aan de oudste meisjes van deze dag: Mirthe van Eck, Luna Minderhoud en Mariselle Pieters. Mirthe liet vooral een mooie sprong en brugoefening zien, Mariselle was helaas nog wat slapjes van een griepje. Maar Luna turnde erg sterk en won dan ook de bronzen medaille met haar 3e plaats.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst van niveau 9-jeugd 2.

Ook Marre Boekeloo die in de 6e ronde ingedeeld was niet aanwezig door het vervelende griepvirus wat heerst.

Al met al hebben de meiden een goede wedstrijd geturnd en weten we weer waar we hard aan moeten gaan werken voor de volgende wedstrijd die 9 maart is voor deze jonge turnsters, maar eerst is het de beurt aan de oudere selectie-meiden. Zij mogen op 2 februari in Amersfoort aantreden voor hun eerste wedstrijd.

Nathalie1e.jpgfoto2.jpgfoto1.jpgLuna3e.jpg

 

Terug naar het nieuws overzicht