Home

Virto in de prijzen tijdens eerste wedstrijd

Afgelopen zaterdag is het wedstrijd seizoen geopend door de oudere turnsters van de selectie van Gymnastiekvereniging Virto uit Breukelen. Er werd voor het eerst een teamwedstrijd georganiseerd in rayon de Vechtstreek. Deze werd gehouden in de turnhal in Amersfoort. Normaal gesproken wordt er altijd individueel uitgekomen op wedstrijden, maar deze keer werd er per team beoordeeld, wat een erg leuke ervaring was voor de meiden.
Er deden 4 teams van Virto mee. In de eerste ronde was het de beurt aan een niveau 9 team, hierin zaten Kaylee Coerdes, Mirthe van Eck, Luna Minderhoud en Famke van Leeuwen. Mariselle Pieters hoorde hier eigenlijk ook bij, maar zij was helaas afwezig door een blessure. In de andere baan turnde twee niveau 8 teams van Virto. Team 1 bestond uit Tessa Valkenburg, Amber Stellingwerf, Kim van Schoonhoven en Jasmijn Hazelhoff en in het jongere team 2 turnde Amira de Jong, Lotte Lith, Isis Verheijen en Jia Mei Vogelaar. Er werden mooie oefeningen geturnd met veel nieuwe onderdelen. Een aantal meiden zit sinds dit seizoen een divisie hoger, dus extra spannend. Bijna alle oefeningen zijn helemaal nieuw en werden dus voor het eerst aan de jury getoond op een wedstrijd.
De niveau 8 teams stonden tijdens de tussenstand op een mooie 3e en 4e plek, maar helaas zakte ze nadat alle teams geturnd hadden buiten het podium. Voor het niveau 9 team waren er mooie bronzen medailles, zij werden namelijk 3e.
In de 2e ronde was het de beurt aan het niveau 7 team, wat bestond uit Kim de Groot, Tessa de Langen, Maaike Spreeuw, Nicky Verheijen en Marjolie van de Witte. Ook hier werden veel nieuwe onderdelen in de oefeningen laten zien zoals flikflakken, salto’s voor-, en achterover.
Al met al was het een erg leuke wedstrijd en goed om zo vroeg in het seizoen eens te zien waar we staan. Er wordt nu weer hard getraind voor de onderlinge wedstrijden welke in februari en maart plaats zullen vinden.

Klik hier voor de uitslagenlijst van niveau 9.

Klik hier voor de uitslagenlijst van niveau 8.

Klik hier voor de uitslagenlijst van niveau 7.

P1160117_2.jpg

P1160121.jpgP1160122.jpgP1160120.jpg

 

Terug naar het nieuws overzicht