Home

Virto gaat op kamp in de bossen van Leusden

Om het seizoen af te sluiten zijn afgelopen weekend de meiden van groep 5 en ouder van gymnastiek-/turnvereniging Virto op kamp geweest naar Leusden. Ook waren er een aantal meisjes van Wilskracht uit Loenen mee. Hiermee waren we met een groep van 42 enthousiaste meiden, die al lang naar dit weekend uitkeken.

Het thema van het kamp was ‘Ik hou van Holland’. Dit uiteraard aansluitend op het WK, wat op dat moment gespeeld werd. De eet-tent was omgedoopt tot ‘Holland huis’, en het kamp was versiert met oranje en rood-wit-blauwe vlaggetjes. Vrijdagavond om 19.00 kwamen we aan in het tentenkamp van de YMCA in de bossen van Leusden. Na de tenten inrichten was het tijd voor het avond-bosspel. Dit was best spannend, aangezien het langzaam donker begon te worden. Er is natuurlijk nog heel lang opgebleven daarna. Want zo min mogelijk slapen hoort natuurlijk bij een kamp.

Zaterdagochtend was het tijd voor de ‘Reis door Nederland’ in het bos. Alle meiden kregen een paspoort waarop ze hun eigen pasfoto en vingerafdruk op tekende. Met dit paspoort gingen ze in groepen langs alle provinciën van Nederland om verschillende opdrachten uit te voeren. Zaterdagmiddag werd er door de liefhebbers voetbal gekeken en de rest kon lekker in de grote speeltuin spelen die op het terrein aanwezig was. Daarna was het tijd voor de barbecue. Hier moest een goede bodem gelegd worden voor de bonte avond. Hier was een zeer gevarieerd programma. Van alles was er ingestudeerd; liedjes, quizen, dansjes en ook een bijzondere Toppers-imitatie van de leiding.

Zondagochtend was de bungee-run gereserveerd. Hierop was het de bedoeling zo hard mogelijk naar elkaar toe te rennen met een heel sterk elastiek om je middel. Ten slotte hebben we nog tafel-bingo gespeeld. Daarna was het helaas alweer tijd om op te ruimen en kwamen de ouders om alle vermoeide, maar voldane meiden weer naar Breukelen terug te brengen.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd en gezellig kamp. Inmiddels is ook de feestweek geweest voor de jongere groepen van Virto. Hiermee sluiten we een geslaagd seizoen af en kijken we al weer uit naar het volgende seizoen, wat in de week van 23 augustus begint.
 

Het Avond-bosspel

 

Zaterdag, ontbijt

 

Zaterdag, spel: Reis door Nederland

 

Zaterdagmiddag

 

Zaterdagavond, Barbeque

 

De corvee-ploeg aan het werk

 

Deel van het bestuur komt op bezoek

 

De bonte avond

 

Zondag, het ontbijt

 

De tafelbingo

 

Nog even lekker spelen in de speeltuin

 

Zondag, lunch

 

De bungee-run

 

We gaan weer naar huis!

 

De winnaars van 'De reis door Nederland'

 

 

Terug naar het nieuws overzicht