Home

Virto gaat als een speer!

Na 5 finales, waarin 8 Virto selectie meiden mee mochten, was zaterdag de district finale.

Eerder turnde in de 4e divisie Tessa de Langen en Marjolie van de Witte en mocht Marjolie door naar de districtfinale. Lisette broekhuizen, Deborah Zuilhof en Amber Stellingwerf wisten zich te plaatsen voor de regiofinale 6e divisie.

Lot van de Broek, Laura Dons, Famke van Leeuwen en Lynn Mondeel hadden het geschopt tot de regio-finale van de 5e divisie. 

Uiteindelijk mochten de jongste dames Lot en Laura afgelopen zaterdag uitkomen op de districtfinale en turnde zij hun oefeningen op de brug, balk, vloer en de sprong.

De meisjes reisden met ouders, trainster Melanie van Wijk en assistente Luna Minderhoud weer af naar de Turnace hal in Amsterdam. Trainster Carlijn Coljee duimde op de achtergrond.

Ook al waren de meisjes een paar weken eerder ook ter plaatse, toch is het weer spannend als het er op aan komt. Je zenuwen bedwingen en je oefening onthouden onder het oog van strenge jury en al het publiek, is meer dan turnen alleen. Maar, ze deden het super!

Lot, die het afgelopen half jaar met sprongen vooruit gegaan is, turnde schitterende oefeningen en werd 13e. Laura stond eerste, maar kwam niet goed uit bij de sprong en vertrok met brons. Wel vond ze onder de uitstekend soepel en uitgebalanceerde vloer oefeningen nog de tijd om zelfs nog even te lachen naar de professionele sportfotograaf op de wedstrijdvloer. Top gedaan meiden, we zijn trots op jullie!

Uitslagen regio kampioenschap div 4 en D1

Uitslagen regio kampioenschap div 5 en D2

Uitslagen regio kampioenschap div 6 en D3

podium.jpg

laura_luna_lot.jpg

brug.jpg

lisette_deborah.jpg

tessa_marjolie_site.jpg

 

Terug naar het nieuws overzicht