Home

Tumblingwedstrijd in Abcoude

Na weken trainen, springen en zenuwen was het zaterdag 11 december dan zover: de turnwedstrijd voor meisjes van 6 tot 12 jaar van de regio Breukelen, Maarssen, Abcoude en Harmelen.

Wat hebben ze geoefend die meiden, wékenlang. Tegelijk je oefening doen, alles ook nog in de goede volgorde onthouden en op de juiste manier uitvoeren. Niet alleen een hele klus voor de meisjes, ook voor de trainsters een hele opgave tussen al dat gekakel en gehuppel.  Turnen moet dan ook vooral leuk zijn. En leuk was het! En zeker niet onverdienstelijk ook nog: Virto viel drie keer in de prijzen en zo schitterde er veel  blij blauw op het podium.

Als kersvers jurylid zat ik eerste rang en had de eer om alle koprollen, twistsprongen en andere kunsten van heel dicht bij te mogen bewonderen. Moeilijk hoor, om streng te zijn en alle regels te volgen, want oh, wat deden ze allen hun best. Maar ja, een wedstrijd blijft een wedstrijd en er kan er maar eentje winnen, dus ook voor de hele kleintjes zijn regels regels…  De spanning was van de gezichtjes af te lezen, maar zeker ook het plezier bij alle meisjes als ze eenmaal bezig waren. Keurig netjes, rechtop en haren in de knot, liepen alle turndametjes in hun blauwe pakjes in het gareel en sprongen hun sprongen.

Meiden, goed gedaan, allemaal!  Gefeliciteerd met alle medailles, en trainsters Annette en Henriette: natuurlijk ook van harte! Geniet ervan, weer lekker naar de turnzaal in januari en op naar de volgende wedstrijd op 5 februari as. in Wilnis! You go Virto!

Natasja van der Loo- Hamstra

 

Terug naar het nieuws overzicht