Home

Medailleregen voor Virto-meisjes op toestelfinale

Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse toestelfinales van Rayon de Vechtstreek gehouden in sporthal Galgenwaard in Utrecht. Altijd een leuke wedstrijd, omdat er per toestel een medaille gewonnen kan worden. Alleen de beste turnsters van de 4 verschillende toestellen mogen meedoen aan deze toestelfinales. Tijdens de voorronde wedstrijden die eerder in het seizoen plaats hebben gevonden, hebben de meiden zich voor maximaal 2 toestellen kunnen plaatsen. Er waren maar liefst 19 meisjes van Virto geplaatst, de meeste op 2 toestellen. Helaas waren er een aantal meiden die niet mee konden doen door diversen redenen. Uiteindelijk waren er 14 Virto-meisjes die 1 of 2 oefeningen kwamen tonen aan de jury-leden.

In de eerste ronde was het aan de jonge meisjes om hun beste oefeningen te laten zien. En dit hebben ze zeker gedaan: Zoë van Nieuwburg en Jia Mei Vogelaar waren de winnaars van de dag, zij wonnen allebei 2 medailles: een zilveren medaille op sprong en een gouden medaille op de vloer voor Zoë. Jia eindigde op vloer daar net onder met een minimaal verschil van 0,1. Voor haar dus de zilveren medaille. En ook een zilveren medaille op de balk. Voor de jarige Amira de Jong een bronzen medaille op de brug. Lotte Lith en Joy van Nieuwburg mochten in deze leeftijdscategorie ook uitkomen, maar vielen helaas net buiten de prijzen. Hannah van der Does won de gouden medaille op vloer, helaas net geen medaille op balk door een val. Voor Tessa de Langen een  gouden plak voor haar sprong en voor Marjolie een bronzen medaille op de brug. Helaas viel Nena Mondeel buiten de prijzen in deze leeftijdscategorie. Kim van Schoonhoven won de derde prijs op de balk en helaas net geen medaille op de vloer met een 4e plaats. Mirte van Eck en Amber Stellingwerf mochten in deze categorie ook uitkomen op 2 toestellen, maar voor hen helaas geen medaille. Ook Kathleen Klopper viel met een vierde plaats op sprong net buiten de prijzen in haar leeftijdscategorie.

In de tweede ronde was het de beurt aan de oudere meisjes. Kim de Groot en Ruby de Mooij waren hier geplaatst op sprong. Helaas waren de andere deelneemsters aan dit toestel beter en wonnen ze geen medaille. Kim mocht ook haar balk oefening tonen, deze werd beloond met een mooie zilveren medaille. En ook voor trainster Carina Tukker was er een zilveren medaille op sprong. Zij komt uit voor Sport Vereent.

Al met al een zeer geslaagde wedstrijd voor de Virto-meiden met maar liefst 10 medailles. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen, en ook meteen het einde van het seizoen, de laatste lessen zijn afgelopen week al gegeven. Na de zomer gaan we weer hard trainen om ons klaar te maken voor de wedstrijden van het nieuwe seizoen.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst van de ochtend.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst van de middag.

 

 

Terug naar het nieuws overzicht