Home

Medaille voor Nathalie op regiofinale divisie 5

Afgelopen zaterdag werd in Amersfoort de regiofinale turnen voor de 5e divisie gehouden. Hiervoor waren 5 selectiemeisjes van gymnastiekvereniging Virto geplaatst. Al een hele prestatie dat ze hiervoor geplaatst waren. Tijdens deze regiofinale konden ze zich ook plaatsen voor de districtsfinale, waar het gebied waartegen ze moeten strijden nog groter wordt.

In de eerste ronde waren Nathalie Langelaar aan de ene kant van de turnhal en Famke van Leeuwen aan de andere kant aan de beurt. Beide meiden turnden nette oefeningen. Allebei een balkoefening zonder val welke met hoge cijfers werden beoordeeld. Famke belande met haar 20e plaatst helaas net naast de districtsfinale plaatsing aangezien de eerste 18 doorstroomde. Nathalie behaalde een prachtige 4e plaats welke beloond werd met een mooie medaille. Zij mag hiermee ook door naar de districtsfinale.

In de 2e ronde mocht Jasmijn Hazelhoff haar oefeningen tonen aan de jury. Ook zij turnde stabiel en netjes. Met zelfs het hoogste balkcijfer van al haar 35 tegenstanders. Een mooie 9e plaats in het totaalklassement haar, met doorstroming naar het district.

Ronde 3 was het de beurt aan Maaike Spreeuw en Kim de Groot. Zij waren als reserves geplaatst, dus al extra leuk dat ze deze wedstrijd mogen turnen. Een plaatsing voor de districtsfinale zit er voor deze meiden helaas niet in, maar ze hebben zichzelf wel overtroffen met nieuwe onderdelen die ze hebben kunnen laten zien.

Al met al was het een leuke wedstrijddag met 2 districtsplaatsingen. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op 22 mei in Amsterdam.

Klik hier voor de uitslagen

image1.jpg

image2.jpg

 

Terug naar het nieuws overzicht