Home

Maarliefst 7 medailles voor de jonge selectie-meisjes op 2e voorronde wedstrijd

Het was zaterdag een spannende dag voor de jonge selectiemeisjes van Virto. Zij turnde in de Sinzenhal in Broekland hun tweede voorronde wedstrijd van rayon de Vechtstreek. Dat een thuiswedstrijd was en de meiden op hun eigen vertrouwde toestellen turnde was duidelijk terug te zien in de resultaten.
De hele dag werd er aan 2 kanten van de zaal door Virto geturnd. In de eerste ronde mochten in baan 1 Tessa de Langen, Nena Mondeel en Marjolie van de Witte hun oefeningen aan de jury laten zien en in baan 2 was het moment daar voor Amira de Jong, Lotte Lith, Joy en Zoë van Nieuwburg, Isis Verheijen en Jia Mei Vogelaar. Na een goed lopende wedstrijd zag het erg paars/zwart van de Virto-pakjes op de podia: Bij de zesde divisie werd Jia eerste, Amira tweede en Zoë vierde. In de vijfde divisie stonden Nena en Marjolie samen op de derde plaats van het podium. Isis en Tessa vielen met hun zesde plaatsen helaas net buiten de prijzen. Maar dit is wel ruim voldoende voor een finale-plaats.
In ronde 2 was het de beurt aan Famke van Leeuwen aan de ene kant van de zaal en Marije van Eck, Nikita Kerkhof en Beau van Nieuwburg in de andere baan om hun oefeningen te tonen aan de jury. Voor deze meiden helaas geen medailles, maar wel een finale-plaats voor Beau.
In de derde ronde weer veel Virto-meisjes op de wedstrijdvloer. Hannah van der Does was aan de beurt in baan 1 en in baan 2 deden Mirthe van Eck, Malu Hiltermann, Mariselle Pieters, Kim van Schoonhoven, Veerle Sopnel en Amber Stellingwerf hun uiterste best. Hannah ging met de gouden medaille naar huis en Mirthe werd 4e in haar leeftijdscategorie.
De trainsters Carina en Carlijn zijn erg trots op alle meiden, ze hebben een fantastische wedstrijd geturnd met zeer goede resultaten. Na deze wedstrijd zijn ook de finale-plaatsen bekend gemaakt. Dit zijn er maarliefst 14 voor Virto. De finales vinden plaats op 14 mei en 11 juni. Maar eerst gaan we weer hard trainen voor de clubkampioenschappen van 9 april.
 
 
 
Jia Mei Vogelaar eerste, Amira de Jong tweede en Zoë van Nieuwburg vierde. 
 
Nena Mondeel en Marjolie v.d. Witte gedeelde derde plaats. 
 
 Hannah v.d. Does eerste plaats.

 

Terug naar het nieuws overzicht