Home

Maar liefst 6 medailles voor selectiemeiden Virto

Zaterdag 6 maart zijn in Wilnis de tweede voorronde wedstrijden gehouden voor de 4e, 5e en 6e divisie meisjes met voorgeschreven oefenstof. 16 van de selectie meisjes van gymnastiekvereniging Virto deden hieraan mee. In de eerste ronde mochten Malu Hiltermann, Kathleen Klopper, Luna Minderhoud, Mariselle Pieters, Kim van Schoonhoven en Veerle Sopnel hun oefeningen laten zien aan de jury. Helaas waren Tara van der Vlist en Amber Stellingwerf door vervelende blessures afwezig. Bijna alle meiden eindigden hoog in het klassement en voor 2 van hen was er een medaille. Esther won de zilveren medaille en omdat er heel veel meisjes in deze categorie meededen kreeg ook Mariselle een medaille voor haar 5e plaats.

In de tweede ronde was alleen Famke van Leeuwen aan de beurt. Zij had wat minder geluk, want de balk was te smal voor haar deze keer en met 3 keer ervan vallen eindigde ze lang niet zo hoog als tijdens de vorige wedstrijd.


In ronde 3 werd er voor Virto aan 2 kanten van de zaal geturnd. Aan de ene kant waren Tessa de Langen, Nena Mondeel en Isis Verheijen bezig en aan de andere kant Nikita Kerkhof en Beau van Nieuwburg. In deze ronde werden de oefeningen van Tessa bekroond met een medaille voor de 5e plaats. De andere meiden eindigden ook allemaal hoog in het eindklassement.  Alleen Beau kon door een vervelende enkelblessure alleen de lange mat oefening laten zien aan de jury.


In de vierde en laatste ronde was het de beurt aan Amira de Jong, Zoë van Nieuwburg, Jia Mei Vogelaar en Marjolie van de Witte om hun kunsten te vertonen. En dit was zeker niet voor niets. Marjolie ging naar huis met de gouden medaille en Jia kreeg de bronzen medaille omgehangen.


Al met al is er dus een hele goede wedstrijd geturnd door deze meisjes. Maarliefst 8 van hen mogen dan ook door naar de finales die plaats vinden later dit seizoen.


Afgelopen zaterdag, 13 maart, was het de beurt aan de oudere selectie-meiden om hun tweede voorronde wedstrijd te turnen. In de eerste ronde waren Kim de Groot, Lobke van Rooijen en Tessa Valkenburg aan de beurt. Ze turnde alle drie een goede wedstrijd. Helaas kon Ruby de Mooij door een blessure niet meedoen. In de derde ronde was het de beurt aan Maaike Spreeuw en Nicky Verheijen om hun 4 oefeningen te doen. Helaas had Nicky erg veel pech, want tijdens de hockey-wedstrijd die ze ’s morgens nog had gespeeld kreeg ze een stick tegen haar hand waardoor ze alleen de vloer-oefening heeft kunnen doen. Maaike kon gelukkig wel alle toestellen doen en werd 5e op de balk. Heel netjes!

 

In de laatste ronde waren aan de ene kant van de zaal de jarige Anja Schröder en Mirte Kleibrink aan de beurt en aan de andere kant van de zaal Brenda van Hoogenvest, Leanne Rensen en Cheyenne Schalkwijk. Ook deze meiden hadden mooie oefeningen en die van Leanne werden zelfs beloond met een medaille voor haar 5e plaats. Ook voor haar is er een finale-plaats.


Op 17 april zijn de clubkampioenschappen in het Kikkerfort, hier gaan de selectie-meiden in hun eigen niveau tegen elkaar strijden.

Uitslagen jonge selectiemeiden
(voorgeschreven oefenstof, 6 maart)

Uitslagen oudere meiden
(keuze oefenstof, 13 maart)

Eerste plaats voor Marjolie, derde plaats voor Jia op 6 maart.

 

Vijfde plaats voor Tessa op 6 maart.

 

Vijfde plaats voor Leanne op 13 maart.

 

Tijdens de wedstrijd van 6 maart heeft een fotograaf van een aantal meiden foto's gemaakt:

 

 

Terug naar het nieuws overzicht