Home

Lotte Lith van Virto regiokampioen

foto_lotte.jpg

Het wedstrijdseizoen voor de selectie-meiden van turnvereniging Virto begint op zijn eind te lopen. Afgelopen weken hebben verschillende finales plaatsgevonden.

Zaterdag 12 mei mocht Jia Mei Vogelaar uitkomen op de regiofinale van de 5e divisie. Ze deed het hier erg goed en werd 10e. Daarmee mag ze doorstromen naar de districtsfinale, welke op 16 juni zal plaatsvinden.

Op 21 april heeft de regiofinale voor de 4e divisie plaatsgevonden. Dit is de hoogste divisie waar bij Virto in geturnd wordt. Alle 3 de meiden die in deze divisie turnen waren geplaatst voor deze finale, al een prestatie op zich. Marjolie van de Witte en Tessa de Langen turnden daar een nette wedstrijd, maar het deelnemersveld bleek helaas behoorlijk sterk. Hannah van der Does wist zich met een mooie 16e plaatst ook nog te plaatsen voor de districtsfinale welke afgelopen zaterdag 2 juni in Amsterdam plaatsvond. Daar had ze wat pech op de brug en balk waardoor ze niet zo hoog eindigde. Maar meedoen aan deze wedstrijd in een mooie turnhal was al prijs op zich.

Op dezelfde dag werd in Amersfoort de regiofinale van de 6e divisie gehouden. Hier mochten in de eerste ronde Mirthe van Eck, Kim van Schoonhoven en Amber Stellingwerf uitkomen. Mirthe had vooral een mooie balkoefening, Amber was erg sterk op vloer en Kim op zowel balk als vloer. Op de overige toestellen waren de tegenstanders helaas sterker en hadden de meiden wat pech.

Aan de andere kant van de turnhal was het aan Lotte Lith om te laten zien wat ze kan. En dat heeft ze zeker gedaan, ze werd met een prachtige eerste plaats regiokampioen van de regio Midden Nederland. Een hele mooie prestatie! Haar cijfer op balk en vloer waren boven de 13 punten, wat erg hoog is. In de laatste ronde van deze dag was Anna-Marijn aan de beurt. Zij turnde ook een mooie wedstrijd, na 3 toestellen stond ze zelfs 4e in het klassement. Helaas zakte ze na de de brug af naar de 7e plaats, net naast het podium. Maar al met al hebben de meiden van Virto mooie prestaties neergezet.

Aanstaande zaterdag zal er om 12.15 uur tijdens de verengingenmarkt op de Kerkbrink een demonstratie gegeven worden door de Virto meiden, dus komt allen kijken!

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst van de regiofinale divisie 4 van 21 april.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst van de regiofinale divisie 5 van 12 mei.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst van de districtsfinale divisie 4 van 2 juni.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst van de regiofinale divisie 6 van 2 juni.

 

Terug naar het nieuws overzicht