Home

Jonge selectie meisjes Virto turnen zeer geslaagde eerste wedstrijd

Afgelopen zaterdag was het voor 21 meisjes van de selectie van turnvereniging Virto een zeer spannende dag. Zij hadden namelijk hun eerste turnwedstrijd van dit seizoen. Hier wordt al vanaf de zomer hard voor getraind, dus leuk om het geleerde eindelijk te mogen laten zien aan de jury. De wedstrijd werd gehouden in de Galgenwaard sporthal in Utrecht. Als eerste waren Marjolie van de Witte, Jia Mei Vogelaar, Zoë van Nieuwburg en Amira de Jong aan de beurt. Zij hebben mooie oefeningen laten zien. Het was hun allereerste wedstrijd sinds ze bij de selectie turnen. Dus vooral heel spannend.

In de ronde erna was er een hele grote groep Virto meiden aan de beurt om hun oefeningen te laten zien. Hier werden medailles mee naar huis genomen door Esther van Sligtenhorst met een 4e plaats en door Kim van Schoonhoven met een 5e plaats. Verder viel Kathleen Klopper helaas net buiten de prijzen door pech op de balk. Ook Tara van der Vlist, Malu Hiltermann, Luna Minderhoud, Veerle Sopnel, Mariselle Pieters en Amber Stellingwerf zaten in deze leeftijdscategorie en hebben een hele goede wedstrijd gedraaid. In de andere baan aan de andere kant van de zaal was ook Famke van Leeuwen aan de beurt. Zij turnde een hele mooi wedstrijd en behaalde een mooie 6e plaats.

In de laatste ronde waren 2 groepjes Virto meiden aan de beurt. Aan de ene kant van de zaal lieten Beau van Nieuwburg, Nikita Kerkhof, Marije van Eck en Anouk Gentis zich van hun beste kant zien. En aan de andere kant werden medailles gewonnen. Tessa de Langen behaalde daar de eerste plaats en Nena Mondeel werd gedeeld 3e. Twee mooie medailles dus voor deze dames. Ook Isis Verheijen zat bij hun in het groepje en turnde een goede wedstrijd. De trainsters Carina Tukker en Carlijn Coljee zijn zeer tevreden met deze mooie resultaten. De volgende wedstrijd voor deze meiden is op 6 maart in Wilnis. Hiervoor gaat nu natuurlijk weer hard getraind worden. Maar eerst zijn op 6 februari de oudere selectiemeiden aan de beurt. 

De uitslagen van deze wedstrijd zijn hier te downloaden.

 

Vierde plaats voor Esther van Sligtenhorst en vijfde plaats voor Kim van Schoonhoven.

 

Eerste plaats voor Tessa de Langen en gedeelde derde plaats voor Nena Mondeel.

 

 

 

Terug naar het nieuws overzicht