Home

Gym- en turnlessen Virto weer van start in de week van 9 september

Nu de zomervakantie bijna voorbij is, is het een goed moment om na te denken over een leuke, nieuwe sport voor uw (klein)kind. Heeft u weleens aan gymnastiek en turnen gedacht? 

Gymnastiek is één van de beste sporten om de motoriek van uw kind te verbeteren, grenzen te verleggen, bouwen aan het zelfvertrouwen, nieuwe vrienden te maken en dé manier om energie kwijt te kunnen.

Bij Virto, dé turn- en sportvereniging van Breukelen, gaan vanaf 9 september de gym- en turnlessen weer van start en iedereen is welkom voor twee gratis proeflessen. 

 

Ouder & Peutergym vanaf 1,5 tot 4 jaar 

Op woensdagochtend zijn ouders of opa’s en oma’s met hun (klein) kind welkom om, onder begeleiding van een enthousiaste trainster, samen spelletjes en gymoefeningen te doen. Het samen oefenen geeft uw peuter een veilig gevoel en het versterkt de onderlinge band. Bovendien is het voor ouders een mooi moment om ervaringen uit te wisselen. De lessen worden gegeven in de gymzaal van de Regenboogschool. 

Tijden Ouder & Peutergym lessen – woensdag:

Groep 1: 09.00 – 09.45 uur

Groep 2: 09.45 – 10.30 uur

 

Gym & Spring vanaf 4 jaar op woensdagmiddag 

Voor kinderen van 4 – 6/7 jaar heeft Virto op woensdagmiddag de Gym & Spring lessen in de gymzaal van het Kikkerfort te Breukelen. 

Basiselementen als springen, vallen, opstaan, rollen, kracht, coördinatie en evenwicht komen in deze lessen aan bod. Op een speelse manier ontwikkelen kinderen hun motorische vaardigheden. En er worden ook regelmatig leuke spelletjes gedaan. 

Tijden Gym & Spring lessen - woensdag:

4-6 jaar: 16.00 – 17.00 uur 

5- 7 jaar: 17.00 – 18.00 uur

 

Turnlessen vanaf 5-6 jaar op zaterdagochtend

Voor kinderen (jongens en meisjes) vanaf 6 jaar is het ook mogelijk om op zaterdagochtend recreatie turnlessen te gaan volgen. 

Wie droomt er niet van een radslag op de mat of koprol op de balk? Turnen is een sport waar gewerkt wordt aan o.a. kracht, lenigheid, snelheid, uithouding en evenwicht. Tijdens de turnlessen leren de kinderen op een leuke manier de basisbewegingen zoals het maken van een koprol, handstand, radslag, balanceren, trampoline springen, lenigheid, bewegen op muziek, kracht en nog veel meer. Er wordt regelmatig gewerkt met de verschillende turntoestellen zoals balk, brug, mat en de kast. Ook worden er tijdens de lessen leuke spelletjes gedaan. Een paar keer per jaar bestaat de mogelijkheid om met een turnwedstrijd mee te doen en er worden leuke uitjes en activiteiten georganiseerd.

Tijden Recreatie turnlessen - zaterdag:

6-7 jaar: 09.00 – 10.00 uur

8-9 jaar: 10.00 – 11.00 uur

vanaf 9 jaar: 11.00 – 12.00 uur.

 

Bent u nog aan het twijfelen om uw kind op gym-turnles te sturen? Kom vrijblijvend langs voor twee gratis proeflessen.

Meer informatie en uitgebreid lesrooster leest u op www.virtobreukelen.nl of stel uw vraag per e-mail aan virtobreukelen@gmail.com

 

 

Terug naar het nieuws overzicht