Home

Goede 1e wedstrijd voor jonge selectie-turnsters

Afgelopen zaterdag was voor 14 jongste turnsters van de selectie van Virto een spannende dag. Voor hen was het de eerste voorronde wedstrijd van het seizoen, deze werd gehouden in sporthal Snellerpoort in Woerden.

In de eerste ronde waren in alle vroegte de jongste meisjes aan de beurt: Roxy Beerekamp, Liz Hoorneman, Faybi Minderhoud, Kiki Rietveld, Lisa Seegers. Voor deze meisjes was het de allereerste wedstrijd bij de selectie. Het dus vooral wennen en ze hebben laten zien wat ze konden.

In ronde 2 was het de beurt aan Merlinde de Bie, Julia van Drie en Lynn Mondeel. Ze turnde alle 3 een keurige wedstrijd en Julia werd gehuldigd met de bronzen medaille. Helaas bleek de jury een fout gemaakt te hebben en hoorde Lynn de zilveren medaille omgehangen te krijgen. Dit zal achteraf goedgemaakt worden met haar.

Daarna mocht in de ene baan Marre Boekeloo en in de andere baan Lisette Broekhuizen en Deborah Zuilhof hun oefeningen tonen aan de jury. Marre was helaas wat in de war met de oefeningen, wat terug te zien was in de scores. Lisette en Deborah lieten mooie strakke oefeningen zien en Lisette werd hiervoor beloond met een mooie 2e plaats.

Als laatste was het de beurt aan Nienke Blok, Lot v.d. Broek en Laura Dons. Mooie oefeningen werden er geturnd. Laura turnde zo netjes dat ze derde werd. Enorm knappe prestatie, aangezien er maarliefst 49 meisjes meededen in hun leeftijdscategorie.

Trainsters Melanie van Wijk en Carlijn Coljee zijn erg tevreden met de resultaten. Uiteraard is er weer voldoende om voor te trainen. Al deze meiden hebben 15 maart hun 2e voorronde wedstrijd. Dan lekker in eigen dorp, de wedstrijd vindt dan namelijk plaats in de Sinzenhal.

Hieronder de volledige uitslagenlijsten:
Uitslag pre-instap D2 en Pupil 1 D3
Uitslag Instap D2
Uitslag Pupil 1 D2
Uitslag Jeugd 1 D3 en Pupil 2 D3

P1010397.jpgKiki, Roxy, Lisa, Liz en Faybi

P1010400.jpgJulia, Lynn en Merlinde

P1010401.jpg
Luna, bedankt voor de hele dag assisteren!

P1010402.jpg

Julia tweede, Lynn hoort hier op de tweede plaats te staan!

lynn.jpg

Lynn met haar alsnog uitgereikte zilveren medaille!

P1010405.jpg
Lisette en Deborah

P1010407.jpg
Lisette tweede

P1010409.jpg
Nienke, Laura en Lot


P1010410.jpg
Laura derde

 

Terug naar het nieuws overzicht