Home

Geslaagde 2e voorronde (thuis)wedstrijd jonge selectiemeisjes

Afgelopen zaterdag was een zeer geslaagde 2e voorronde wedstrijd van het rayon georganiseerd in de Stinzenhal te Breukelen door Virto Breukelen en Wilskracht Loenen. Een turnwedstrijd in deze sportzaal heeft nogal wat voeten in aarde, aangezien daar geen turntoestellen staan. Op vrijdag werden de toestellen verhuisd vanuit Loenen en het Kikkerfort, al een prestatie op zich.
Maar voor 16 meisjes van de turnselectie van Virto begon de spanning op zaterdagochtend. Allereerst was het de beurt aan de allerjongste turnsters Merlinde de Bie, Tess v.d. Loo, Lynn Mondeel en Samantha Timmerman. Ze turnden alle 4 een nette wedstrijd, ondanks de zenuwen die duidelijk aanwezig waren bij deze jonge meiden. Voor Lynn was er een prachtige bronzen medaille.
In de tweede ronde mochten Hannah v.d. Does aan de ene kant en Marije van Eck aan de andere kant van de zaal hun oefeningen tonen aan de jury. Beide meisjes lieten ook mooie oefeningen zien. Hannah won ondanks 2 vallen van de balk zelfs de zilveren medaille in haar leeftijdscategorie.
De derde ronde was Virto goed vertegenwoordigd met in de ene baan Mirthe van Eck, Luna Minderhoud, Kim van Schoonhoven, Amber Stellingwerf en Mariselle Pieters en in de andere baan Anna-Marijn Gevering en Deborah Zuilhof. Bij deze 2 jonge meisjes leek de balk wat smaller dan normaal. De oudere niveau 9 meiden hebben het erg spannend gehouden. Tot na het 3e toestel stond de stand op 3 medailles. Helaas was voor een aantal de balk ook erg smal waardoor ze wat afzakte in het klassement. Maar Amber stond als een huis op de balk en won dan ook goud in deze categorie. Kim belandde met haar 6e plaats helaas net naast het podium, waar 5 prijzen werden uitgereikt. Maar gezien het grote deelnemersveld van 27 tegenstanders, erg knappe prestaties.
In ronde 4 waren Lotte Lith en Joy van Nieuwburg aan zet. Bij Joy werd helaas erg duidelijk dat de balk niet haar favoriete toestel is. Lotte turnde een prachtige wedstrijd, maar greep met haar 5e plaats net naast de medailles, dit waren er namelijk 4 in deze categorie.
Als laatste op deze mooie turndag was het de beurt aan Famke van Leeuwen. Van haar kregen we vooral hele mooie brug- en vloeroefeningen te zien. Ze werd 12e, wat een mooie prestatie is met het grote deelnemersveld van 38.
Al met al mooie prestaties voor de Virto-meiden. De finaleplaatsen zijn nog niet bekend, maar er zullen er een groot aantal zijn gezien de mooie puntenaantallen.
Op 14 april zullen de meiden tegen elkaar strijden tijdens de clubkampioenschappen in het Kikkerfort.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

P1150013.jpg

Hannah v.d. Does wint 2e prijs in niveau 10, divisie 4

P1150017.jpg

Goud voor Amber Stellingwerf in niveau 9, divisie 6

P1150009.jpg

Brons voor Lynn Mondeel in niveau 12, divisie 5

P1150007.jpg

Lynn Mondeel, Merlinde de Bie, Tess v.d. Loo en Samantha Timmerman wachten vol spanning tijdens de prijsuitreiking.

P1150010.jpg

Hannah v.d. Does en Marije van Eck  samen met trainster Carina Tukker in afwachting van de prijsuitreiking.

P1150014.jpg

Luna Minderhoud, Amber Stellingwerf, Kim van Schoonhoven, Mirthe van Eck, Mariselle Pieters, Anna-Marijn Geverink en Deborah Zuilhof tijdens de prijsuitreiking.

 

Terug naar het nieuws overzicht