Home

Eerste wedstrijd voor Virto-meisjes in 2012

Zaterdag 14 januari was een spannende dag voor de meisjes van Virto. Het was namelijk de eerste wedstrijd voor de meisjes met keuze-oefenstof en de meisjes die een vloeroefening moeten doen. Deze werd in de ingerichte turnhal in Amersfoort gehouden. In de eerste ronde zag het flink zwart/paars op het wedstrijdveld. Aan de ene kant van de zaal mochten Amira de Jong, Zoë van Nieuwburg, Isis Verheijen en Jia Mei Vogelaar voor het eerst dit seizoen hun oefeningen aan de jury laten zien. En aan de andere kant van de zaal was de beurt aan Tessa de Langen en Marjolie van de Witte. Deze meiden zijn dit seizoen een divisie omhoog gegaan, waardoor ze een vloeroefening op muziek moeten doen. Dus extra spannend. Amira, Zoë, Isis en Jia hadden allemaal wat pech op de balk, maar scoorde op de overige toestellen mooie cijfers. De balk van Marjolie en Tessa leek wat breder, ze bleven er allebei netjes op staan. Tessa durfde de salto niet, waardoor ze 5e werd. Marjolie ging met een mooie zilveren medaille naar huis.
In de tweede ronde was de beurt aan Kathleen Klopper om de jury te imponeren. Ze liet mooie oefeningen zien, maar eindigde door een val van de brug op de 10e plek.
In de ronde erna lieten Maaike Spreeuw en Nicky Verheijen hun spectaculaire vloeroefening op muziek van James Bond zien en werden daar ook goed voor beoordeeld. Zowel Nicky als Maaike maakte helaas exact dezelfde val bij de opsprong op de balk.
In ronde 5 was de beurt aan Tessa Valkenburg om haar oefeningen te tonen. Vooral een mooi vloercijfer, maar ook voor Tessa was de balk aan de smalle kant waardoor ze daar een laag cijfer scoorde.
Als laatste op deze lange wedstrijddag was Kim de Groot aan de beurt. In tegenstelling tot al haar trainingsmaatjes was zij als 1 van de sterkste op balk van al haar tegenstanders. Door lastige onderdelen op de vloer werd ze daar wat minder op beoordeeld, maar toch een mooie 9e plaats.
Al met al was het een leuke dag met goede resultaten en hebben de meiden en trainsters weer voldoende stof om op te gaan trainen voor de volgende wedstrijd, welke op 3 maart zal plaatsvinden. Maar eerst zijn 4 februari de jongere Virto-meisjes aan de beurt om in Woerden hun oefeningen te presenteren.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

 

 Marjolie met haar zilveren medaille.

 

Terug naar het nieuws overzicht