Home

Clubkampioenschappen 2011 Virto groot succes

Virto heeft afgelopen zaterdag 9 april, de clubkampioenschappen gehouden. Deze onderlinge turnwedstrijden waren verdeeld in een wedstrijd voor meisjes van de selectie (37 deelnemers) en de recreatie meisjes en 1 jongen (39 deelnemers).

In de ochtend was de selectie aan de beurt. Hierbij waren ook 10 meisjes van Wilskracht, Loenen aanwezig. Bij de selectie werden onder andere schitterende vloeroefeningen op muziek getoond. Ook de sprong, balk en brug oefeningen waren niet mis. Bij de selectie zijn de meisjes in verschillende categorieën ingedeeld. Dit is echter niet op leeftijd, maar op niveau. Er werd in 4 verschillende niveaus geturnd en er waren daarom 12 medailles te verdelen:

Niveau 11/12:

1. Amira de Jong 2. Zoë van Nieuwburg 3. Jia Mei Vogelaar


Niveau 10:

1. Marjolie van de Witte 2. Tessa de Langen 3. Amber Stellingwerf

Niveau 8/9:

1. Kathleen Klopper 2. Beau van Nieuwburg 3. Moira v.d. Berg

Niveau 8:

1. Lotte van Dongen (Wilskracht) 2. Kim de Groot 3. Iris Loenen (Wilskracht)

Het publiek en de meisjes van de recreatie, die al aanwezig waren voor de wedstrijd van ’s middags, werden tussendoor ook nog door de selectie-meisjes getrakteerd op een spetterende demonstratie op tumblingbaan en trampoline.

In de middag waren de meisjes van de recreatie aan de beurt. In gedrevenheid en enthousiasme doen zij niet onder voor de selectie. Met veel plezier en concentratie werkten alle meisjes de 4 onderdelen van de wedstrijd af. Ze moesten op verschillende toestellen (de evenwichtsbalk, brug, lange mat en sprong) laten zien wat ze in huis hadden. Uiteraard was er een verdeling in leeftijd aangebracht. Zodoende hadden we vier gouden, zilveren en bronzen medailles te verdelen:

Groep 3:

1. Tess van de Loo 2. Lynn Mondeel 3. Merlinde de Bie

Groep 4:

1. Samantha Timmermans 2. Deborah Zuilhof 3. Natascha Eikelenstan

Groep 5:

1. Carlijn Plasmeijer 2. Kaylee Coerdes 3. Eliza Gels

Groep 6-8:

1. Joyce Elzenaar 2. Malaika Fohtung 3. Vera Paardenkooper

Alle winnaars van harte gefeliciteerd met jullie medailles. Uiteraard ook dank aan alle andere deelnemers. De verschillen waren klein, en jullie hebben allemaal fantastisch geturnd.

Als klap op de vuurpijl heeft Virto voor de 12e maal de Jet-cup uitgereikt. De Jet-cup is een wisselbeker die ieder jaar aan de turnster met het meeste aantal punten, ongeacht leeftijd of niveau, wordt uitgereikt. Voor zowel de recreatie-groep als de selectie. De Jet-cup werd dit jaar door Jet Geerdink, degene die deze mooie bekers mogelijk maakt, uitgereikt aan Carlijn Plasmeijer (recreatie) en Marjolie van de Witte (selectie). Beide van harte gefeliciteerd.

 

Terug naar het nieuws overzicht