Home

Bronzen medaille voor Marjolie v.d. Witte op regio-finale 5e divisie

Afgelopen zaterdag mochten 4 meisjes van de selectie van gymnastiekvereniging Virto mee doen aan de regio-finale van de 5e divisie. Natuurlijk heel spannend. Het is al een hele prestatie om geplaatst te worden voor de finale, maar de resultaten die zij behaalden zijn erg goed.
Als eerste was het de beurt aan Nena Mondeel, Tessa de Langen en Marjolie v.d. Witte om hun oefeningen te laten zien aan de jury-leden. Nena heeft door een blessure helaas niet veel kunnen trainen de laatste tijd. Ze turnde desondanks een nette wedstrijd, had alleen nogal pech op de balk. Waardoor ze helaas niet hoog genoeg eindigde voor een plek in de districtsfinale. Tessa had diezelfde pech, alleen dan op de brug. Haar voet schoot eraf met de afsprong, dit kostte helaas veel punten. Na 2 toestellen stond ze op een 4e plaats, ze zakte uiteindelijk naar de 11e plaats. Dit betekent wel een plaats in de districtsfinale. Marjolie deed het fantastisch. Op sprong eerst wat angst, maar deze heeft ze gelukkig overwonnen. Verder een bijna perfecte brugoefening, welke werd beoordeeld met het hoogste cijfer van alle deelnemers. Haar prestaties waren dan ook goed voor een bronzen medaille. Erg knap op een finale!
In de ronde erna mocht Kathleen Klopper haar oefeningen tonen aan de jury. Zij moest beginnen op het lastigste onderdeel, de balk. Deze bracht haar dan ook niet veel geluk. Verder turnde ze een erg goede wedstrijd. Haar punten waren dan ook hoog genoeg voor een plaats in de districtsfinale. Deze zal plaatsvinden op 18 juni as.

 Mooie 3e plaats voor Marjolie v.d. Witte.

 

Terug naar het nieuws overzicht