Home

3 medailles voor Virto-turnsters op 2e keuze wedstrijd

Afgelopen zaterdag werd in de turnhal in Amersfoort de 2e keuze wedstrijd gehouden, een spannende dag voor de oudere selectie-meiden van Virto.

In de eerste ronde was Hannah van de Does in alle vroegte aanwezig om te turnen. Ze zette erg mooie oefeningen neer en werd daarmee 2e met maar een heel klein verschil met de nummer 1. Een mooie zilveren medaille dus voor Hannah.

In de 2e ronde mochten Famke van Leeuwen aan de ene kant en Tessa Valkenburg aan de andere kant van de zaal in actie komen. Beide turnsters eindigde met nette oefeningen op de 8e plaats.

In de derde ronde zag het mooi paars van de Virto-pakjes. In de ene baan waren Tessa de Langen, Jia Mei Vogelaar en Marjolie van de Witte aan de beurt en in de andere baan Jasmijn Hazelhoff en Amber Stellingwerf. Er werden veel onderdelen voor het eerst getoond op een wedstrijd, zoals salto’s op vloer en van de balk af. Daarmee werden mooie cijfers behaald. Jasmijn werd 3e en kreeg daar uiteraard een medaille voor. Jia was er ook een medaille voor de 4e plaats.

In de 4e ronde mochten in de ene baan Kim de Groot, Maaike Spreeuw en Nicky Verheijen hun oefeningen tonen aan de jury en in de andere baan Amira de Jong, Lotte Lith en Isis Verheijen. Ook hier werden de nodige nieuwe onderdelen geturnd, zoals een flikflak en salto’s voor- en achterover op de vloer. Altijd erg spannend voor het eerst op een wedstrijd.

Bovenstaande resultaten zullen leiden tot de nodige finale-plaatsen, deze worden deze week bekend gemaakt. Al met al was het een mooie wedstrijd voor zowel de turnsters als de trainster.

Nieuwsgierig naar de oefeningen? Zaterdag 13 april vinden de clubkampioenschappen plaats in het Kikkerfort, komt allen kijken.

Uitslagen_ronde 1

Uitslagen_ronde 2

Uitslagen_ronde 3

Uitslagen_ronde 4

groep.jpg

hannah2.jpg

jasmijn2.jpg

jia1.jpg

hannah1.jpg

 

Terug naar het nieuws overzicht