Home

2 medailles voor Virto op keuze wedstrijd

Afgelopen zaterdag werd in de turnhal van Gym XL in Amersfoort de tweede voorronde wedstrijd voor de keuze oefenstof gehouden. In ronde 1 mocht Kathleen Klopper in alle vroegte haar oefeningen tonen aan de jury. Na 2 toestellen hing de tussenstand in de zaal, daarop was te zien dat ze nummer 1 stond alle 25 turnsters waar tegen ze moest strijden. Maar toen moesten er nog 2 toestellen geturnd worden, de balk en vloer. Uiteindelijk eindigde ze op een mooie (gedeelde) 2e plaats. Dit betekend ook een finale-plaats voor de regio-finale op 14 mei.

In ronde 2 waren Mirte Kleibrink en Brenda van Hoogenvest aan de beurt. Voor Brenda zat het niet erg mee op de brug. Ze eindigt op een achtste plaats. Mirte had meer geluk. Met een zeer mooie sprong over de pegasus en het hoogste cijfer op vloer van alle meiden behaald ze het podium en krijgt de bronzen medaille opgehangen.

In de derde ronde is het de beurt aan Maaike Spreeuw, Nicky Verheijen, Moira v.d. Berg, Ruby de Mooij, Tessa Valkenburg en Kim de Groot. Een heel groepje met alleen maar Virto-turnsters, dat gebeurt niet vaak. Een erg groot deelnemersveld in deze leeftijdscategorie, maarliefst 40 turnsters waartegen ze moeten strijden. Kim behaald het allerhoogste cijfer op balk, een 11,8. Zij eindigt ook op de hoogste plaats van de Virto-meiden, de 12e plaats.

Na deze tweede wedstrijd met mooie resultaten zitten de voorronde wedstrijden in het Rayon erop. 9 april zijn de clubkampioenschappen in het Kikkerfort. 

Volledige uitslagelijsten

 Kathleen Klopper op gedeelde tweede plaats in categorie pupillen 2, divisie 5.

 

Terug naar het nieuws overzicht