Home

2 medailles en 3 finaleplaatsen voor Virto meisjes

Afgelopen zaterdag reisden 9 van de meisjes van de turnselectie van Virto af naar Amersfoort om daar hun 2e voorronde wedstrijd van dit seizoen te turnen. In de 1e ronde was Virto goed vertegenwoordigd met 5 meisjes in 2 verschillende categorieën. Tessa de Langen en Marjolie van de Witte in niveau 8 aan de ene kant van de zaal en Zoë van Nieuwburg, Isis Verheijen en Jia Mei Vogelaar in niveau 9 aan de andere kant van de zaal. Amira de Jong moest helaas verstek laten gaan door de griep. De meiden turnden een zeer nette wedstrijd. Zoë behaalde maarliefst een 13.1 op sprong het een na hoogste van het hele deelnemersveld. Voor Marjolie was er een zilveren medaille en Jia kreeg een medaille voor haar 5e plaats. Deze 2 meiden en Tessa de Langen mogen door naar de regio-finales.
Ronde 2 was de beurt aan Kathleen Klopper, maar zei kon er helaas niet bij zijn door een vervelende blessure.
In ronde 3 mochten Maaike Spreeuw en Nicky Verheijen hun oefeningen laten zien aan de jury. De cijfers van beide meiden op balk waren helaas wat laag uitgevallen, maar omdat ze de rest van de oefeningen netjes turnden, zijn zowel Maaike als Nicky hoger geëindigd dan tijdens de eerste voorronde wedstrijd.
Daarna was Tessa Valkenburg aan de beurt. Een mooie 10.05 op vloer, maar helaas wat pech op de brug.
De hekkensluiter van deze lange dag was Kim de Groot in niveau 7. Erg mooie scores van rond de 10 punten op alle toestellen zorgde voor een mooie 9e plaats. Door een groot deelnemersveld in deze categorie, helaas net niet voldoende voor een finaleplaats.
Bijna alle meiden behaalden hogere cijfers en plaatsen in de ranglijst dan de eerste voorronde wedstrijd. Er is dus hard getraind en dat is te zien in de uitslagen. Trainsters Carina en Carlijn zijn dan ook erg trots op de meiden. Verder nog een speciaal bedankje namens alle meiden voor Annemiek Dijkhuizen, ons Virto-jurylid voor het jureren van een lange wedstrijddag.
17 maart zal de 2e voorronde wedstrijd van het seizoen voor de rest van de selectiemeisjes van Virto plaatsvinden in de Stinzenhal in Breukelen.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

P1150001.jpg

Jia Mei Vogelaar op de 5e plaats.

 

P1140998.jpg

Marjolie van de Witte wint zilver.

P1140996.jpg

Isis Verheijen, Zoë van Nieuwburg, Marjolie van de Witte, Tessa de Langen en Jia Mei Vogelaar

 

P1140997.jpg

Wachtend op de prijsuitreiking.

 

P1150002.jpg

Nicky Verheijen en Maaike Spreeuw.

 

P1150005.jpg

Kim de Groot en Tessa Valkenburg.

 

 

Terug naar het nieuws overzicht